Tips voor mobiele optimalisatie

Tips voor mobiele optimalisatie

Nu we enkele van de belangrijkste aspecten van mobiele optimalisatie hebben besproken, hoe breng je ze in de praktijk? Er zijn meerdere manieren om een ​​website voor mobiele gebruikers te optimaliseren, dus ik ga het onderwerp breed behandelen.

Gebruik gestructureerde gegevens

Dankzij gestructureerde gegevens kunnen Google en andere zoekmachines rich snippets weergeven. Een rich snippet is een stuk Schema-opmaak (HTML-code) dat u aan uw website toevoegt om zoekmachines meer informatie te geven. Rich snippets verschijnen vaak boven de betaalde en organische resultaten op een Google-zoekresultatenpagina. Als u keukengadgets verkoopt en recepten op uw blog publiceert, vinden mensen uw recepten mogelijk in een rich snippet. De basisinstructies kunnen in de SERP’s worden vermeld.

Comprimeer uw afbeeldingen

Mobiele-optimalisatie tip structuur data. Het is ook hoe sommige websites verschijnen op de Search Engine Results Pages (SERP’s) met sterbeoordelingen en andere details. Mobiele optimalisatie tip structuur data voorbeeld. U kunt Schema.org gebruiken om de schema-opmaak te vinden die u nodig heeft voor gestructureerde gegevens. Wanneer u gestructureerde gegevens implementeert, kan Google u nauwkeuriger in de SERP’s rangschikken en het doel en de inhoud van een pagina beter begrijpen.

Comprimeer uw afbeeldingen

Grote afbeeldingsbestanden vertragen de paginasnelheid en maken uw site “zwaarder”. Het comprimeren van uw afbeeldingen met een plug-in zoals Smush Image kan deze problemen helpen voorkomen. Als u een afzonderlijke URL voor uw mobiele gebruikers gebruikt, overweeg dan om verschillende, kleinere afbeeldingen te uploaden. Op die manier overweldigen afbeeldingen het scherm niet en veroorzaken ze geen laadvertragingen.

 

Productfoto’s zijn een uitstekend voorbeeld. U wilt een afbeelding die groot genoeg is zodat consumenten hem duidelijk kunnen zien, maar klein genoeg om een ​​verwaarloosbare invloed te hebben op de laadsnelheid van de pagina. In plaats van afbeeldingen te verkleinen via CSS, wat responsive design is, kunt u kleinere afbeeldingen uploaden die niet weeg uw site voor mobiele gebruikers.

Test het pop-upgebruik

Pop-ups kunnen een geweldige aanvulling op uw site zijn, maar alleen als ze de stroom niet verstoren of wrijving veroorzaken tussen uw site en zijn gebruikers. Op mobiele schermen kunnen pop-ups extreem frustrerend worden omdat gebruikers niet altijd weten hoe ze ze moeten laten verdwijnen. Dat betekent niet dat u pop-ups onmiddellijk moet uitschakelen. Overweeg A / B-tests om te bepalen of ze een impact hebben op bouncepercentages en andere belangrijke KPI’s.

Gebruik nooit Flash

Gebruik nooit Flash

Flash-elementen vertragen uw website en worden zelden goed weergegeven op mobiele apparaten. Android- noch iPhone-besturingssystemen ondersteunen Flash, dus als uw website erop vertrouwt, kunnen mensen geen online interactie met uw bedrijf hebben.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *