7 Uitstekende SEO-tips die uw webdesign zullen verbeteren

7 Uitstekende SEO-tips die uw webdesign zullen verbeteren

Een goed websiteontwerp is belangrijk voor elk bedrijf dat online succes probeert te vinden, maar als een website geen kans heeft op een goede zoekrangschikking, zullen maar heel weinig mensen het ooit te zien krijgen. Om te voorkomen dat u een website heeft die niet zoekmachine vriendelijk is, hoeft u alleen maar rekening te houden met enkele basis SEO-principes en goede praktijken voor contentontwikkeling.

1. Zorg ervoor dat uw sitenavigatie zoekmachinevriendelijk is

Het gebruik van Flash voor navigatie op uw website kan slecht nieuws zijn als u niet weet hoe u Flash-objecten toegankelijk en webcrawlervriendelijk kunt maken. Zoekmachines hebben het heel moeilijk om een ​​website te crawlen die Flash gebruikt.

CSS en onopvallend JavaScript kunnen bijna alle mooie effecten bieden waarnaar u op zoek bent, zonder dat dit ten koste gaat van uw positie in de zoekmachine.

2. Plaats scripts buiten het HTML-document

2. Plaats scripts buiten het HTML-document

Zorg er bij het coderen van uw website voor dat u JavaScript en CSS extern maakt.Zoekmachines bekijken een website via wat er in het HTML-document staat. JavaScript en CSS kunnen, als ze niet worden geëxternaliseerd, verschillende extra coderegels toevoegen aan uw HTML-documenten, die in de meeste gevallen voorlopen op de daadwerkelijke inhoud en deze mogelijk trager crawlen. Zoekmachines vinden het leuk om zo snel mogelijk naar de inhoud van een website te gaan.

3. Gebruik inhoud die zoekmachinespinnen kunnen lezen

Content is de levenskracht van een website en dat is waar de zoekmachines zich op voeden. Zorg er bij het ontwerpen van een website voor dat u rekening houdt met een goede structuur van de inhoud (koppen, alinea’s en links).

Sites met zeer weinig inhoud hebben de neiging om in de zoekresultaten te worstelen en in de meeste gevallen kan dit worden vermeden als er een goede planning is in de ontwerpfase. Gebruik bijvoorbeeld geen afbeeldingen voor tekst, tenzij u een CSS-tekstvervangingstechniek op de achtergrond gebruikt.

4. Ontwerp uw URL’s voor zoekvriendelijkheid

Zoekvriendelijke URL’s zijn geen moeilijk te crawlen URL’s, zoals queryreeksen. De beste URL’s bevatten trefwoorden die helpen bij het beschrijven van de inhoud van de pagina.

5. Negeer de Alt-kenmerken van de afbeelding niet

Zorg ervoor dat al uw alt-kenmerken voor afbeeldingen beschrijvend zijn. Alle afbeeldingen hebben alt-attributen nodig om 100% W3C-compatibel te zijn, maar velen voldoen aan deze vereiste door gewoon elke tekst toe te voegen. Geen alt-attribuut is beter dan onnauwkeurige alt-attributen.

Negeer de Alt-kenmerken van de afbeelding niet

6. Update pagina’s met nieuwe inhoud

Als uw website een blog heeft, kunt u overwegen om ruimte te maken voor enkele fragmenten van de laatste berichten die op al uw webpagina’s worden geplaatst. Zoekmachines zien graag dat de inhoud van webpagina’s van tijd tot tijd verandert, omdat dit aangeeft dat de site nog steeds springlevend is.

7. Volg de W3C-normen

Zoekmachines houden van goedgevormde, schone code (wie niet?). Schone code maakt de site gemakkelijker te indexeren en kan een indicatieve factor zijn voor hoe goed een website is opgebouwd.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *