5 redenen waarom uw website SEO-optimalisatie nodig heeft

5 redenen waarom uw website SEO-optimalisatie nodig heeft

Tegenwoordig is SEO een essentieel onderdeel van elke effectieve marketingstrategie. Maar om het belang ervan volledig te illustreren, laten we een paar redenen bespreken waarom u uw site zou moeten optimaliseren.

Het kan u helpen uw merk op te bouwen

Hoewel branding vaak wordt beschouwd als een meer traditionele marketingstrategie, terwijl SEO stevig in de digitale categorie valt, omvatten de twee vergelijkbare stappen. Om een ​​merk te bouwen, moet je zowel rekening houden met wat je aanbiedt als met wat anderen erover zeggen. Als je kijkt naar de stappen die nodig zijn om een ​​site te optimaliseren, zijn de factoren vergelijkbaar. U moet inhoud maken die aansluit bij de behoeften en interesses van uw doelgroep en vervolgens manieren zoeken om links naar die inhoud van andere sites te verdienen.

Het kan u helpen uw merk op te bouwen

Een geoptimaliseerde website levert meer bezoekers op

Op het eerste gezicht is het doel van SEO-optimalisatie het verbeteren van de positie van uw site in zoekresultaten. Maar daarnaast is het doel van het behalen van hoge rankings om meer verkeer aan te trekken – en idealiter om dat verkeer om te zetten in klanten en leads en voor het geval je het je afvraagt, werkt het. Kijk bijvoorbeeld eens naar het volgende organische verkeersrapport van een casestudy van Siege Media. In de loop van een jaar is het verkeer van deze gloednieuwe site gestegen van nul naar 100.000 bezoekers – volledig door SEO. Als u meer gebruikers wilt aantrekken op uw site is SEO de beste manier om dit doel te bereiken.

Voor SEO hoeft u niet te betalen voor advertentieruimte

Een van de grootste voordelen van SEO is dat u niet hoeft te betalen voor advertentieruimte. Overweeg hoe traditionele advertentiecampagnes werken. U bepaalt een locatie waar u uw merk wilt laten verschijnen, of dat nu op een bepaalde tv-zender of radiozender is, of op de pagina’s van een tijdschrift of krant. Vervolgens betaalt u het bedrijf dat eigenaar is van die media voor plaatsing. Mogelijk betaalt u ervoor dat uw advertentie gedurende een bepaalde tijd wordt weergegeven, of binnen een bepaald aantal problemen. Zodra die periode is verstreken, wordt uw advertentie niet meer weergegeven en genereert deze geen resultaten meer voor uw bedrijf.

Het helpt uw ​​doelgroep uw site te vinden

SEO kan uw bedrijf helpen uw doelgroep onder de aandacht te brengen, aangezien ze actief op zoek zijn naar informatie en aangezien het gebruikelijk is dat consumenten zoekmachines gebruiken om informatie over producten en diensten te vinden, is dit een enorme kans. In feite gaat 62% van de consumenten eerst naar zoekmachines wanneer ze meer willen weten over een nieuw bedrijf, product of dienst – en 41% gebruikt ze wanneer ze klaar zijn om te kopen.

Het verhoogt uw geloofwaardigheid en autoriteit

Het internet heeft het verkoopproces voor veel bedrijven drastisch veranderd. Dat komt omdat consumenten tegenwoordig toegang hebben tot een schat aan nuttige bronnen die hen kunnen helpen hun opties te leren kennen voordat ze met een verkoopvertegenwoordiger spreken en met SEO-optimalisatie kunt u deel uitmaken van dat leerproces. Dat geldt vooral als je je SEO-inspanningen combineert met contentmarketing.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *