5 manieren waarop SEO en webdesign samengaan

5 manieren waarop SEO en webdesign samengaan

Wanneer u probeert de prestaties van uw website te verbeteren, is het belangrijk om te onthouden dat u zich tegelijkertijd op tal van factoren moet concentreren.

Mobielvriendelijkheid

Iedereen die zelfs maar enigszins bekend is met SEO of webdesign, moet al weten hoe belangrijk het is om uw website mobielvriendelijk te maken. Als je dit nog niet hebt gedaan, loop je al een paar jaar achter. Google maakte van mobielvriendelijkheid in 2015 een rankingfactor. Dat is een half decennium geleden. De zoekgigant introduceerde vervolgens mobile-first indexering in 2017. Het is duidelijk om te zien hoe belangrijk Google is voor mobielvriendelijkheid, maar veel websites zijn nog steeds niet aangeslagen.

Makkelijk te lezen ontwerp

Sommige mensen realiseren zich misschien niet wat een enorme impact het ontwerp van een website kan hebben op uw inhoud, of in ieder geval de presentatie ervan. Slecht webdesign kan het voor gebruikers onmogelijk maken om te lezen waarvoor ze op uw website zijn gekomen. Pagina’s met inhoudsblokken op vreemde plaatsen, met te veel hyperlinks die geen duidelijk doel dienen, wissen in wezen elk publiek dat u op uw site hebt weten te brengen en als niemand de gewenste informatie kan krijgen, wat heeft het dan voor zin? Op een gegeven moment bent u waarschijnlijk op een website geweest met tekst die vanwege het paginaontwerp niet te lezen was.

Website snelheid

Weet u wat uw website vertraagt? De kans is groot dat het iets te maken kan hebben met uw webdesign. De snelheid van de website is een van de belangrijkste aspecten van technische SEO en het is een van de belangrijkste tekortkomingen van veel websites. Als je niet goed scoort, kan het zijn dat je website gewoon te traag is en dat mensen snel stuiteren. Vergeet nooit dat paginasnelheid een bekend classificatiesignaal is, dus u moet uw tijd besteden aan het versnellen van uw site door uw afbeeldingen te optimaliseren, onnodige plug-ins te verwijderen, browsercaching mogelijk te maken, enzovoort.

Sitemaps

Over het crawlen van uw website gesproken, webdesign kan hierbij op meer dan één manier helpen. Een sitemap is een cruciaal element om te hebben als u wilt dat zoekmachines slimmer zijn over hoe ze uw website crawlen. Uw sitemap biedt zoekmachines een gids voor alle pagina’s en inhoud op uw website. Dit geeft u de kans om zoekmachines te vertellen welke pagina’s het belangrijkst zijn voor uw site. Dit is een bijzonder belangrijk onderdeel om goed te zijn voor grotere websites, maar ook voor nieuwere websites die mogelijk nog geen externe links hebben.

Het vertrouwen van gebruikers winnen

Het vertrouwen van gebruikers winnen

In tegenstelling tot sommige andere SEO-factoren, kunt u echt niet meten hoeveel mensen u of uw website vertrouwen. Vertrouwen winnen is echter nog steeds een groot deel van het verkrijgen van een hogere ranking van uw website. Het lijdt geen twijfel dat de meeste mensen snel een mening vormen, en als ze die eenmaal hebben, kan het moeilijk zijn om van gedachten te veranderen. In de loop der jaren zijn we eraan gewend geraakt om geperfectioneerde websites te zien die fenomenale gebruikerservaringen bieden.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *